Anouk's blog.
De verantwoordelijkheid voor een gelukkig leven ligt alleen bij ons...
Zelfmarketing 3.0 - UPGRADE jezelf. Dat is mijn onderwerp als professioneel spreker. Maar het onderwerp houdt me al heel lang bezig en fascineert me. Ik ben een expert op dit gebied geworden. Maar voordat ik kwam waar ik nu ben, voordat ik me in staat voelde andere mensen te helpen zichzelf te upgraden en te verbeteren, moest ik eerst leren wat "Hoe mezelf te upgraden" betekent.
Toen ik tien jaar oud was, heb ik een ernstig fietsongeluk gehad. Het was een dag in de herfst waarop ik met mijn vriend kastanjes wilde verzamelen. We waren bijna in het bos en ik wilde net op mijn fiets de weg oversteken toen alles zwart werd omdat ik de auto niet had zien aankomen. - Ik lag een week in coma, maar mijn wil om te leven was enorm en ik vocht me een weg terug naar het leven. Ik werd een levendig, soms stil, maar altijd leuk en nieuwsgierig meisje.
Als kind was ik een meisje dat altijd kleiner was dan mijn klasgenoten. - Met 1,53 meter ben ik nog steeds erg klein. - En als kind word je wel eens geplaagd. "Kijk Anouk," zeiden ze en bedoelden het als grap. "Nu ben je geen punt meer, maar een komma." Toen stopten ze me in een vuilnisbak en lachten.
Als mijn zus er was, was ik in orde. Ik hield van mijn grote zus. Zij was de sterke. Ze beschermde me. Als een kleine leeuwin. Ik bewonderde haar enorm, ze was zo slim en ik vond haar waanzinnig mooi. Zelf voelde ik me daar heel ver van verwijderd. Mijn grote zus was er natuurlijk niet altijd, dus ik moest al vroeg leren dat ik iets moest doen als ik iets wilde bereiken. Ik leerde op mezelf te vertrouwen. Vandaag weet ik dat dit een zeer waardevol bezit is. Ik weet zelfs in de donkere uren wat ik kan bereiken als ik dat wil. Want het is niet wat je overkomt in het leven. Het is hoe je ermee omgaat.
En ik heb al heel vroeg iets anders geleerd: het heeft geen zin om anderen de schuld te geven van het feit dat je eigen leven soms niet loopt zoals je zou willen. Klagen heeft geen zin. Je bent volledig verantwoordelijk voor je eigen leven en geluk. Daarom denk ik dat het heel belangrijk is om dingen achter je te laten, om te vergeven. Vooral voor jezelf. Blijf niet hangen in het verleden, maar leef in het heden.
Ik heb mijn "zelf" op vele manieren aangepast en geüpgraded. Bij wijze van spreken. Als voormalig dyslecticus heb ik de universiteit gehaald en uiteindelijk drie diploma's gehaald. Ik spreek vier talen. Sinds mijn 27ste heb ik managementfuncties bekleed. Ik ben zeer tevreden met mijn leven, ik ben een gelukkige vrouw. Natuurlijk ben ik van tijd tot tijd gevallen. Maar dat is niet erg, zolang je maar weer opstaat. Mijn succeservaringen hebben me veel passie, moed, zelfvertrouwen en ambitie gegeven. En niemand van buitenaf had mij deze kwaliteiten op deze manier kunnen bijbrengen - daar ben ik heilig van overtuigd.
Ik heb nu besloten mijn zeer persoonlijke succesconcept voor een goed leven door te geven. Ik wil anderen laten zien hoe zij kunnen groeien en dat zij zelf in de hand hebben hoe hun goede leven eruit ziet. Charly Chaplin wist het al: "Geloof in jezelf. Dat is het geheim!"
In deze blog zal ik mijn zelfontworpen gids, Anouk's Index, nader toelichten. Mijn blog zal binnenkort vol staan met tips en trucs, do's en don'ts, grappige anekdotes, voorbeelden, citaten en meer;
Alles over zelfmarketing 3.0, UPGRADE jezelf!
Hoogachtend, Anouk Ellen Susan