fbpx

Blog

Anouks Blog. De verantwoordelijkheid voor een gelukkig leven ligt uitsluitend bij ons zelf


Zelfmarketing 3.0 – How to upgrade yourself. Dit is mijn thema als Professional Speaker. Het thema fascineert mij zeer en houdt mij al lang bezig. Ik ben inmiddels een expert op dit gebied. Maar voordat ik aankwam, waar ik nu sta en voordat ik me in staat voelde anderen erbij te kunnen helpen hun Ik te verstevigen en te verbeteren, moest ik eerst leren wat „How to upgrade myself“ betekent.

Met acht jaar had ik een ernstig fietsongeluk. Het gebeurde op een herfstdag. Ik wilde met mijn vriendin kastanjes gaan zoeken. Wij waren al bijna in het bos en ik wilde met mijn fiets de straat oversteken, toen ineens alles zwart werd. Ik had de auto die mij tegemoetkwam niet gezien. Ik lag een week in coma, maar mijn wil om te leven was enorm en ik heb voor mijn leven gevochten. Ik ben een opgewekt meisje geworden, soms rustig, maar altijd vrolijk en nieuwsgierig.

Toen ik nog een meisje was, was ik altijd kleiner dan mijn klasgenoten. Met 1,53 meter ben ik trouwens ook vandaag nog vrij klein. En als kind wordt je best wel vaak gepest. „Kijk Anouk,“, zeiden ze en meenden het als een grapje, „nu ben je geen punt meer, maar een komma!”. En dan hebben ze mij in een afvalcontainer gestopt en gelachen.
Als mijn oudere zus er was, ging het goed met mij. Ik hield ontzettend veel van mijn grote zus. Zij was altijd de sterkere. Zij heeft mij altijd beschut, net als een kleine leeuwin. Ik heb haar erg bewonderd, zij was ontzettend bijdehand en ik vond dat ze erg knap was – eigenschappen die ik bij mijzelf noch moest vinden. Natuurlijk was mijn grote zus er niet altijd en ik moest vroeg leren, dat als je in het leven iets wilde bereiken, je het heft in eigen hand moest nemen. Ik heb geleerd, voor mijzelf te zorgen. Vandaag weet ik, hoe belangrijk dit is. En ik weet wat ik kan bereiken, als de dingen er een keertje niet zo goed uitzien. Want het is niet wat je overkomt dat je leven vormt, maar hoe je er mee omgaat.

Ik heb ook nog iets anders zeer vroeg geleerd: Het heeft geen zin om anderen de schuld te geven, dat het eigen leven soms niet zo verloopt als gewenst. Twijfelen levert niets op. Je bent helemaal alleen verantwoordelijk voor je eigen leven en geluk. Daarom vind ik, dat het belangrijk is, zaken achter je te laten en te vergeven. Dit vooral voor jezelf. Niet vastzitten in het verleden, maar leven in het heden.

Ik heb mijn Ik op verschillende manieren omgebouwd en opgewaardeerd. Als voormalige dyslectica is het mij gelukt om naar de universiteit te gaan en ik heb uiteindelijk drie opleidingen afgesloten. Ik spreek vier talen. Sinds mijn 27ste ben ik in leidinggevende functies. Ik ben erg blij met mijn leven en ben een zeer gelukkige vrouw. Natuurlijk verliep niet alles even gladjes, maar dat is niet erg, als je je doorzettingsvermogen maar niet verliest. Mijn succesvolle ervaringen hebben mij veel passie, moed, zelfvertrouwen en ambitie gegeven. En niemand anders dan ik, kon mij deze eigenschappen bijbrengen – daarvan ben ik helemaal overtuigd.

Ik heb besloten, om mijn persoonlijke succesformule voor een goed leven aan andere mensen door te geven. Ik wil anderen laten zien, hoe ze zich zelf kunnen ontwikkelen en dat ze het zelf in hand hebben, hoe hun beter leven eruit ziet. Charly Chaplin zei al: „Geloof in jezelf. Dat is het geheim!“
Mijn zelf ontworpen leidraad, Anouks Index, zal ik in deze blog nader uitleggen. Mijn blog zal binnenkort vol zitten met tips en tricks, do’s en don’ts, grappige anekdotes, voorbeelden, citaten en nog veel meer;

Alles over Zelfmarketing 3.0, How to upgrade yourself!
Jullie Anouk Ellen Susan

Vergelijkbare posts
x

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht
DER NETZWERK BOOSTER

GRATIS! Meine 8 Netzwerktipps und 5 DO's and DONT's!

Wie Netzwerken über deinen Erfolg bestimmt.

✔️ Strategien für ein entspanntes und erfolgreiches Netzwerken.

✔️ Für mehr Sichtbarkeit und neue Kontakte.

Alleine bist Du schneller, gemeinsam kommst Du weiter!

Mit Absenden des Formulars willigst du jederzeit widerruflich ein, meinen monatlichen Newsletter zu erhalten. Datenschutzhinweise findest du auf meiner Webseite.
DER NETZWERK BOOSTER

GRATIS! Meine 8 Netzwerktipps und 5 DO's and DONT's!

Wie Netzwerken über deinen Erfolg bestimmt.

✔️ Strategien für ein entspanntes und erfolgreiches Netzwerken.

✔️ Für mehr Sichtbarkeit und neue Kontakte.

Alleine bist Du schneller, gemeinsam kommst Du weiter!

Mit Absenden des Formulars willigst du jederzeit widerruflich ein, meinen monatlichen Newsletter zu erhalten. Datenschutzhinweise findest du auf meiner Webseite.
X