"Als je gestrest bent, vertraag dan" -.

Mijn drie tips voor die zo belangrijke Corona zomer time-out

Corona heeft alles vertraagd. We moesten plannen schrappen en opnieuw nadenken. De lang geplande grote reis is misschien voor onbepaalde tijd uitgesteld. En toch is het belangrijk dat we onszelf rust gunnen, vooral na deze onzekere tijd, om onze batterijen weer op te laden.

Waarom vrije tijd absoluut zinvol is en met welke drie tips we rekening moeten houden zodat de rustperiode kan bijdragen tot onze persoonlijke groei:

  1. Als je gestrest bent, vertraag dan

Ken je dit? Voelt uw takenlijst steeds langer aan? Aan het eind van de werkdag heb je veel gedaan, maar is er geen einde in zicht? Een beproefde aanbeveling is: als je gestrest bent, vertraag dan. Dat is precies wat in deze situaties kan helpen. Ook om even stil te staan. We moeten proberen naar het grote geheel te kijken en ons niet verliezen in de kleine dingen.

Langzamer lopen kan helpen om de pols te verlagen. In je buik ademen vermindert stresshormonen. De zon helpt om gelukshormonen vrij te maken. Alleen door vrije tijd te nemen kunnen we de werkdruk die we onszelf hebben opgelegd voor de tijd na de vrije tijd aan. Na een vakantie doen we vaak meer dingen in minder tijd. Dit vereist echter eerst bewuste momenten van rust.

 

  1. Uit de dagelijkse routine stappen: creativiteit en nieuwe gedachten aanmoedigen

Iets anders zien maakt ruimte voor nieuwe ideeën. Een verandering van plaats, nieuwe mensen, nieuwe gedachten - als je zo op nieuwe ideeën komt en weer een ander perspectief aanneemt, zorg je voor nieuwe energie en bevorder je mentale groei. Daarom is twee weken vakantie per keer zo belangrijk. Het is de enige manier om in het hier en nu te komen. Na een vakantie barst je vaak van de creativiteit en vreugde. En dat is ook belangrijk bij het werken. Dus stap uit de dagelijkse sleur, stap uit de routine!

 

  1. Loslaten en werk detox

Als je loslaat, heb je twee handen vrij. Niemand is onmisbaar en het werk zal er nog steeds zijn als je terugkomt. Dus sluit de laptop en zet de mobiele telefoon uit! Het is heel belangrijk om echt vakantie te nemen, niet om je e-mails te checken of deel te nemen aan een Zoom call. Integendeel: als je soms ook kunt overdragen, leer je te delegeren, in een team te werken en dat je niet altijd alleen verantwoordelijk bent voor alles. Op vakantie is het fijn om op je collega's te kunnen vertrouwen. En om zelf te oefenen met loslaten. De familie is vooral blij met een social media detox. Maar het gaat ook om het zorgen voor jezelf.

De time out is dit jaar misschien niet op de Adriatische Zee, maar op de Noordzee. Maar dat doet er niet toe. Ook daar draagt het bij tot persoonlijke groei. Ik wens u veel plezier bij het opladen van uw batterijen, het verjongen van uw batterijen en het upgraden van uzelf op vakantie....