De Anouk Index: Leven & Passie

Het leven is passie!

 

Zijn Siegfried, Roy en de witte tijgers daar? Kunt u mij de weg wijzen naar de toiletten? Of: Hoe lang moet ik in de rij staan voor de achtbaan? Dit waren de vragen die ik jaren geleden moest beantwoorden aan de informatiebalie in Phantasialand. Ik was 16 - en ik hield van dit parttime baantje. Ik ging naar de middelbare school en was helemaal trots om mijn eerste geld te verdienen. De directie merkte dat ik veel talent had voor talen en met welke toewijding en ernst ik mijn werk deed. Ik had altijd een glimlach op mijn gezicht.

Na een jaar haalden ze me van de informatiebalie naar de marketingafdeling en ik had meteen een idee hoe we meer Nederlandse gasten naar het pretpark konden trekken. Door Phantasialand naar hen toe te brengen. Met een vrachtwagen en drie collega's gingen we naar Nederland om Nederlanders te laten zien wat ze in Phantasialand konden verwachten. Ik was net 18 geworden en organiseerde de promotietour van een week helemaal alleen - en ik vond het geweldig om te doen.

Mijn overtuiging is dat als je dingen met passie aanpakt, je zult slagen. Met enthousiasme en passie breng je ideeën in beweging en overtuig je mensen. "Passie en leven" is daarom een belangrijk onderdeel van mijn Anouk Index, de gids voor je ego-upgrade.

Mijn tijd in Phantasialand is lang geleden. Inmiddels ben ik directeur bij het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ik ben succesvol, maar nog belangrijker: Ik ben gelukkig. Ik ben geslaagd omdat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt.

Ik weet dat er verschillende redenen kunnen zijn waarom het niet mogelijk is DE droombaan te vinden. Maar ik ben er vast van overtuigd dat er in ieder van ons iets is dat we kunnen ontwikkelen tot onze passie. Iets dat ons in de kern raakt en ons een groot gevoel van voldoening geeft.

Mijn vriendin gaat op in haar gourmetblog, een collega haakt prachtige mutsen en een collega bakt werkelijk meesterlijke taarten. Mijn ervaring is: als je je passie leeft, krijg je enthousiasme terug - je kunt je aan het voorbeeld van de taartenbakker voorstellen hoe blij haar collega's zijn als ze ons laat delen en ons een heerlijke taart brengt.

Als er geen manier is om wat je leuk vindt in je werk te integreren, leef je passie dan uit in je vrije tijd! Als u erin slaagt een activiteit te vinden waarin u al uw passie kwijt kunt, zult u merken dat de dingen gemakkelijk en vooral: leuk worden. Een passie hebben maakt je ook interessant. Altijd. Voor jezelf en voor anderen.

Toen ik tien jaar oud was, kreeg ik een vreselijk fietsongeluk. Ik lag in coma en moest daarna veel dingen opnieuw leren - mijn geheugen trainen, mijn motoriek. Mijn moeder vertelde me later hoe verdrietig ik in die tijd naar haar keek. Deze jeugdervaring heeft een grote invloed op mij gehad. Het heeft ervoor gezorgd dat ik altijd nieuwe uitdagingen aanga, nieuwe dingen ontdek en me steeds opnieuw in het leven stort. Want achteraf weet ik dat ik een tweede leven heb gekregen. Ik ben me er dus elke seconde van bewust hoe belangrijk het is om naar je hart te luisteren en te doen waar je gepassioneerd over bent. Het leven kan zo snel voorbij zijn.

 

"Doen wat je leuk vindt is vrijheid. Houden van wat je doet is geluk.

 

Met dit in gedachten: Waar klopt je hart voor?

Hoogachtend, Anouk Ellen Susan