fbpx

Lezing: Lekker anders – Duitsland en Nederland

Lekker anders - Waar gaat het over?

Nederland en Duitsland zijn buurlanden die economisch sterk van elkaar profiteren. Vooral in de grensregio‘s is er sprake van een intensieve samenwerking. Maar hoe goed verloopt die samenwerking daadwerkelijk? Zijn de buurlanden echt zo close? 

De afstand tussen de beide landen is weliswaar klein, maar de culturele verschillen zijn groot. Zowel op professioneel vlak als in het dagelijks leven kan dit in beide culturen eenvoudig tot miscommunicatie en misverstanden leiden, waardoor mooie kansen onbenut blijven. 

Hoe komen we tot een succesvolle samenwerking en kunnen we optimaal profiteren van elkaars nabijheid? 

Nu ook, nieuw en actueel – de LEKKER anders POETRY SLAM! Voor uw evenement of online bijeenkomst: als starter, als leuke opvrissing na de pauze of als highlight aan het einde…

Jong en verfrissend, kort en krachtig, herkenbaar en om over te lachen!

Laat je verrassen, verras de deelnemers van uw (online) bijeenkomst!

Wat levert de workshop / de lezing op?

  • Een intensieve verkenning van beide landen
  • Begrip voor elkaars verschillende culturen
  • Praktische tips om de samenwerking te verbeteren
  • Storytelling met inkijkjes/karakteristieke eigenschappen in/van de beide landen en culturen

Consulting & Workshops

Desgewenst ga ik in één-op-één-bijeenkomsten voor bedrijven of in workshops voor teams dieper in op de inhoud van mijn lezing. Werkt u met uw team(s) al in Nederland en Duitsland, of bent u dit van plan? Een goede interculturele voorbereiding draagt bij aan uw succes! 

Ik kan u gedegen advies geven alsook concrete tips, die in de workshop worden vertaald naar praktische oefeningen. Na afloop van het seminar beschikt u over een praktische, strategische aanpak voor probleemloos, duurzaam professioneel succes. 

Het interculturele advies gaat naar wens in op:

  • Culturele verschillen
  • Werk-/bedrijfscultuur
  • (Leiderschaps)management
  • Teams & samenwerking
  • Opbouwen van netwerken & zakelijke contacten
  • Do‘s & don’ts

Download flyer

Presentatie

Als moderator/gespreksleider/presentratrice kan ik uw evenement naar een hoger niveau tillen. Ik garandeer dat opdrachtgevers, sprekers en gasten zeer goede herinneringen aan uw event zullen bewaren. Ik presenteer uw bijeenkomst op professionele, sympathieke wijze en ben altijd optimaal voorbereid. Ik zet de sprekers in de spotlights en weet de deelnemers en gasten enthousiast te maken over het onderwerp. Ik spreek vloeiend Duits, Nederlands en Engels en biedt mijn diensten in alle drie de talen aan.

LEKKER anders boek

Het boek belicht de (cultuur)verschillen tussen Nederlanders en Duitsers, om zo vooroordelen te ontkrachten en samenwerking te stimuleren. Dat weerspiegelt zich ook in het boek. Niet alleen inhoudelijk, maar ook qua vormgeving is het boek ‘LEKKER anders’. De lezer vindt in het boek onder andere dialogen tussen Jan en Frau Dr. Schmitz, een LEKKER anders-canvas, een kruiswoordraadsel en een originele poetry slam. Natuurlijk mogen ook facts, figures en andere wetenswaardigheden niet ontbreken. Hoewel de Nederlanders bijvoorbeeld als kaaskoppen worden gezien, eten Duitsers per hoofd van de bevolking meer kaas dan Nederlanders. Bij de vleesconsumptie is het echter andersom: terwijl Duitsland bekend staat om zijn worst- en vleesspecialiteiten, eten Nederlanders per persoon meer vlees dan de buren. En wie stonden er tijdens de WK-finale van 1974 of de halve finale van het EK in 1988 ook alweer op het veld? Hoe hoog is de hoogste berg van Duitsland? Hoe groot is het wederzijdse handelsvolume? En wat is de Tulpenmanie precies? Allemaal vragen die in het boek beantwoord worden. En natuurlijk mag er ook gelachen worden. Daarvoor zorgen alleen al de bijdrages van Bernd Stelter en Patrick Nederkoorn.

Veel leesplezier, viel Lesefreude!

PS: Het boek is tweetalig!

PPS. Het boek kost 14,95 Euro en is te bestellen op Amazon of bij mij: info@anoukellensusan.de 

x

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht
DER NETZWERK BOOSTER

GRATIS! Meine 8 Netzwerktipps und 5 DO's and DONT's!

Wie Netzwerken über deinen Erfolg bestimmt.

✔️ Strategien für ein entspanntes und erfolgreiches Netzwerken.

✔️ Für mehr Sichtbarkeit und neue Kontakte.

Alleine bist Du schneller, gemeinsam kommst Du weiter!

Mit Absenden des Formulars willigst du jederzeit widerruflich ein, meinen monatlichen Newsletter zu erhalten. Datenschutzhinweise findest du auf meiner Webseite.
DER NETZWERK BOOSTER

GRATIS! Meine 8 Netzwerktipps und 5 DO's and DONT's!

Wie Netzwerken über deinen Erfolg bestimmt.

✔️ Strategien für ein entspanntes und erfolgreiches Netzwerken.

✔️ Für mehr Sichtbarkeit und neue Kontakte.

Alleine bist Du schneller, gemeinsam kommst Du weiter!

Mit Absenden des Formulars willigst du jederzeit widerruflich ein, meinen monatlichen Newsletter zu erhalten. Datenschutzhinweise findest du auf meiner Webseite.
X