LEKKER ANDERS - WAAR GAAT HET OVER?

Nederland en Duitsland zijn buurlanden, ze profiteren economisch enorm van elkaar en vooral in de grensgebieden is er een intensieve uitwisseling. Maar hoe goed is de samenwerking eigenlijk? Zijn de buren echt zo hecht?

De afstand tussen landen mag dan klein zijn, hun culturele verschillen zijn groot. Dit kan leiden tot miscommunicatie en een gebrek aan begrip in de professionele context en in het dagelijkse interculturele leven - hierdoor worden grote kansen gemist.

Hoe kan de samenwerking slagen en het volledige potentieel van dit waardevolle gebied optimaal worden benut?

Nu ook, gloednieuw en actueel - de LEKKER anders POETRY SLAM! Voor het (digitale) evenement: voor de opening, als grappig tussenprogramma of na de pauze om binnen te komen, of als hoogtepunt aan het eind...

Jong en verfrissend, kort en krachtig, herkenbaar en hilarisch!

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN HET SEMINAR / DE LEZING?

 • Een intensief inzicht in twee landen - overeenkomsten & verschillen
 • De bijzonderheden van de landen in een notendop
 • Twee verschillende culturen begrijpen
 • Praktische tips om de samenwerking te verbeteren
 • Verhalen vertellen met inzichten/kenmerken van de respectieve landen en culturen

To the point: LEKKER anders - Duitsland & Nederland. Kleine afstand, grote verschillen en zoveel potentieel!

RAADPLEGING

Ik bied de diepgaande inhoud van mijn lezing "Lekker anders" aan in een één-op-één advies voor bedrijven of als workshops voor teams. Werkt u al met uw teams in Nederland en Duitsland of bent u dat van plan? Een goede interculturele voorbereiding is een van de factoren die het succes van uw werk bepalen. Ik geef intensief advies en geef concrete tips die tijdens de workshop in praktische oefeningen worden toegepast - u verlaat het seminar met uitvoerbare, strategische benaderingen voor soepel en duurzaam succesvol werken.

Dit is waar het bij interculturele counseling om gaat:

 • Culturele verschillen
 • Dagelijks professioneel leven - bedrijfscultuur
 • (Leiderschap) Management
 • Teams & Samenwerking
 • Slimme onderhandeling
 • Netwerken en zakelijke contacten opbouwen
 • Dos & Don'ts

MODERATIE

Als moderator breng ik uw evenement naar een hoger niveau. Mijn belofte: Opdrachtgevers, sprekers en gasten zullen dierbare herinneringen overhouden aan het evenement. Ik leid het evenement op een professionele, sympathieke, humoristische en goed voorbereide manier door, zet de sprekers in de schijnwerpers en inspireer de deelnemers/gasten voor het betreffende onderwerp. Ik modereer in het Duits en Nederlands en kan ook schakelen tussen de talen - zo slaag ik erin om bij tweetalige evenementen alle bezoekers te bereiken en enthousiast te maken voor het betreffende onderwerp. Bij internationale evenementen modereer ik ook in het Engels.

LEKKER ANDERS BOEK

Het boek wil vooroordelen wegnemen en samenwerking bevorderen. Dit komt ook tot uiting in het boek. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua vormgeving is het gewoon "LEKKER anders".

De lezer ontdekt onder andere kruiswoordpuzzels, een LEKKER anders doek, dialogen tussen Jan en Dr. Schmitz en een originele poetry slam. Natuurlijk zijn er ook data, feiten en allerlei wetenswaardigheden. Bijvoorbeeld: hoewel Nederland synoniem is met kaasproductie, lopen de Duitsers voorop in de consumptie van het zuivelproduct per hoofd van de bevolking. Het omgekeerde geldt voor de vleesconsumptie: terwijl Duitsland bekend staat om stevige worst en vleesspecialiteiten, eten de Nederlanders per persoon meer vlees dan hun buren. En wie stond er op het veld tijdens de WK-finale van 1974 of de halve finale van het Europees kampioenschap van 1988? Hoe hoog is de hoogste "berg" van Nederland? Wat is de omvang van de onderlinge handel? Of wat is het verhaal achter de tulpenmanie? Vragen die het boek beantwoordt. Ondanks alle informatie: Er is ook ruimte voor een glimlach. Alleen al de bijdragen van Bernd Stelter en Patrick Nederkoorn zorgen daarvoor.

Veel leesplezier, Veel leesplezier

PS: Het boek is tweetalig!