Lezing: Lekker anders – Duitsland en Nederland

Lekker anders - Waar gaat het over?

Nederland en Duitsland zijn buurlanden die economisch sterk van elkaar profiteren. Vooral in de grensregio‘s is er sprake van een intensieve samenwerking. Maar hoe goed verloopt die samenwerking daadwerkelijk? Zijn de buurlanden echt zo close? 

De afstand tussen de beide landen is weliswaar klein, maar de culturele verschillen zijn groot. Zowel op professioneel vlak als in het dagelijks leven kan dit in beide culturen eenvoudig tot miscommunicatie en misverstanden leiden, waardoor mooie kansen onbenut blijven. 

Hoe komen we tot een succesvolle samenwerking en kunnen we optimaal profiteren van elkaars nabijheid? 

Wat levert de workshop / de lezing op?

  • Een intensieve verkenning van beide landen
  • Begrip voor elkaars verschillende culturen
  • Praktische tips om de samenwerking te verbeteren
  • Storytelling met inkijkjes/karakteristieke eigenschappen in/van de beide landen en culturen

Consulting & Workshops

Desgewenst ga ik in één-op-één-bijeenkomsten voor bedrijven of in workshops voor teams dieper in op de inhoud van mijn lezing. Werkt u met uw team(s) al in Nederland en Duitsland, of bent u dit van plan? Een goede interculturele voorbereiding draagt bij aan uw succes! 

Ik kan u gedegen advies geven alsook concrete tips, die in de workshop worden vertaald naar praktische oefeningen. Na afloop van het seminar beschikt u over een praktische, strategische aanpak voor probleemloos, duurzaam professioneel succes. 

Het interculturele advies gaat naar wens in op:

  • Culturele verschillen
  • Werk-/bedrijfscultuur
  • (Leiderschaps)management
  • Teams & samenwerking
  • Opbouwen van netwerken & zakelijke contacten
  • Do‘s & don’ts

Download flyer

Presentatie

Als moderator/gespreksleider/presentratrice kan ik uw evenement naar een hoger niveau tillen. Ik garandeer dat opdrachtgevers, sprekers en gasten zeer goede herinneringen aan uw event zullen bewaren. Ik presenteer uw bijeenkomst op professionele, sympathieke wijze en ben altijd optimaal voorbereid. Ik zet de sprekers in de spotlights en weet de deelnemers en gasten enthousiast te maken over het onderwerp. Ik spreek vloeiend Duits, Nederlands en Engels en biedt mijn diensten in alle drie de talen aan.

Strategische Alianz mit Anke Dorenbos

Anke Dorenbos is Duitse en woont al sinds meer dan 20 jaar in Nederland en is ook getrouwd met een Nederlandse man. Ze spreekt beide talen vloeiend en voelt zich ook in beide kulturen thuis. Als Eigenaar van The Dutch & German Connection geeft Anke sinds jaren dagelijks advies aan Duitse en Nederlandse klanten in de omgang met zakelijke cultuur van het desbetreffende buurland. Naast haar lange ervaring in het toerisme, werkte Anke ook 5 jaar bij ICCO, een hulpverlening voor internationale samenwerking. Momenteel verkrijgt ze haar diploma als Intercultural Business Trainer/Gespreksleider. Ankes grote passie is het reizen en ontdekken van andere culturen en manieren van leven. https://dutch-german-connection.de/Intercultural/

x

Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht
X